Kupino aplikácia
Zadarmo v Google Play
Aj vám toto leto ubehlo tak rýchlo? Ani sme sa nenazdali a pomaličky tu máme začiatok jesene. Ak ste si ešte nestihli spracovať všetko ovocie či zeleninu z vašej záhrady, prinášame niekoľko tipov, ako ich zužitkovať alebo predĺžiť ich trvácnosť a čerstvosť. Ak chcete mať aj po letnej sezóne po ruke chuť ovocia či zeleniny, poradíme vám ako na to!
Slivky sú skvelým zdrojom vlákniny a množstva prospešných látok a vitamínov. Dajú sa zavariť na kompót alebo spracovať na džem. Najviac dobrých látok z nich však získate, ak ich hodíte ešte čerstvé na koláč. Kto by dokázal odolať poctivému slivkovému koláču s posýpkou?
Máme pre vás jednoduchý a rýchly recept, s ktorým jednoznačne potešíte vašich blízkych a ešte aj využijete aktuálnu čerstvú úrodu. Najlepšie si ho vychutnáte s priateľmi pri posledných letných lúčoch slnka.
Ako pripraviť rýchly slivkový koláč s posýpkou
Ak máte vo vašej záhrade prebytok týchto sladkých plodov a neviete, čo s nimi, prípadne milujete ovocie v každom ročnom období, urobte si zásoby aj na zimu. Maliny či černice starostlivo opláchnite, vysušte a zamrazte v plastových krabičkách.
Chutné a zdravé raňajky si tak pripravíte kedykoľvek. Stačí, ak zmiešate biely jogurt s malinami a müsli alebo si ovocie hodíte do vášho obľúbeného smoothie a váš deň bude hneď krajší.
Babie leto sa už tradične spája s hruškovou oberačkou. Hrušky sú výborné nielen čerstvé, ale aj v kompóte, ktorý si pripravíte veľmi ľahko. Základnou zásadou je, aby hrušky určené na kompót neboli príliš mäkké a prezreté. Vhodnejšie sú takmer zrelé, ale musia byť ešte tuhé.
Ako správne zavariť hrušky na kompót
Viaceré odrody tekvice dozrievajú až koncom leta. Aj ony sú skvelým zdrojom nášmu telu prospešných látok. Tekvicu môžete spracovať rôzne, výborná je napríklad pečená s bylinkami alebo súčasťou chutného rizota či cestovín. Z tekvice si uvaríte aj veľmi dobrú krémovú polievku, ktorá pohladí vaše zmysly a dobre zasýti. K polievke sa výborne hodí napríklad aj bylinková bagetka či krutónky.
Výber je len na vás!